Poradna Domo DO 42325PC

Autor: | Vloženo: 11.03.2019 000 08:12 | Témata: Poradna Domo DO 42325PC

Faktická teplota

Dobrý den,po nastavení teploty na 100 stupnů se hrnec nahřeje jen na 95 stupnů a voda začne vařit.Ale protože teplota je nastavena na 100 stupnů tak hrnec nezačne odpočítávat dobu
ohřevu jelikož se ohřev zastaví na 95 stupních.Je rozdíl 5 stupnů normální?Je to na reklamaci?Děkuji

  • 12. března 2019 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, doporučuji nastavit teplotu 97 stupňů, při této teplotě je odzkoušeno, že to bude fungovat. Napadají mě dvě možné příčiny, proč se tak děje: 1. hrnec je v chladnějším prostředí (někde pod 20 stupňů nebo v průvanu) a díky tepelným ztrátám to už na těch 100 stupňů nevytáhne; 2. může záležet i na atmosférickém tlaku, kdy při nižším tlaku voda vaří dříve, než při 100 stupních.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)
    • Vladimír

      14. března 2019 - Vladimír

      Dobrý den,i když nastavím 97 stupnů tak mi voda začne vařit při 95 stupních.Takže se nedostane na 97 stupnů aby mohl začít odečet doby zavařování.Jinak jsem to zkoušel v kuchyni kde průvan není ale kolik je tam stupnů to nevím.


    • MojiPomocníci.cz

      14. března 2019 - Oficiální zástupce obchodu MojiPomocníci.cz

      Dobrý den, já bych si tipnul, že to bude tím atm. tlakem, případně kombinací výše uvedeného. Pokud Vám již voda v hrnci vře, tak již její teplotu nezvýšíte, fyziku nelze ošálit, zvýšit teplotu varu lze pouze zvýšeným tlakem (např. v tlakovém papinově hrnci). Možná se to nezdá, ale voda vře při různých teplotách, záleží, jaký je v danou chvíli atm. tlak, tedy např. ve vyšších polohách a při tlakové níži vře voda při nižší teplotě, v nížinách a při tlakové výši zase vře v blízkosti 100 stupňů. Asi žádnou radu nemám. Pokud máte pocit, že je hrnec v nepořádku, můžete si jej nechat přezkoušet v servisu, klidně může mít třeba trochu citlivější (nebo naopak) termostat apod.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.